Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb tini debütál az F1-ben!

Force India
Újabb tinédzser kapott szerepet a Forma–1-ben: a Force India bejelentette, 2016-tól a 19 esztendős Alfonso Celis lesz a fejlesztő versenyzője. F1-es debütálására még az idén sor kerül.
Alfonso Celis (Fotó: Force India) Alfonso Celis (Fotó: Force India)

Sergio Pérez után újabb mexikói versenyzővel erősít a Force India. A konstruktőri bajnokságban már mindenképp ötödikként záró indiaiak szerződtették Alofonso Celist, aki már idén, a december 1-jén sorra kerülő 12 órás gumiteszten bemutatkozhat idei autójukkal. Az istálló közleményében egyúttal jelezte, Celis 2016-tól a fejlesztőversenyzőjük lesz, és ennek megfelelően a szimulátoros munka mellett hét nagydíjhétvégén lehetőséget kap az első szabadedzésen való részvételre.

„Örömmel üdvözlöm Alfonsót a csapatnál, és minden jót kívánok neki az abu-dzabi teszthez” – nyilatkozta a csapat első embere, Vijay Mallya. „Fejlesztő versenyzőként keményen dolgozik majd azért, hogy felkészüljön a Forma–1-re, és hogy e munka minden területén megfelelő alapokkal rendelkezzen. Fantasztikus lehetőség Alfonso számára, hogy tanuljon Sergiótól és Nicótól, és tapasztalatot szerezzen az autóval.”

Celis kiemelte, élete álma válik valóra azzal, hogy a Forma–1 részese lehet, hogy együtt dolgozhat a mérnökökkel és Sergio Pérezzel, valamint Nico Hülkenberggel. „Hihetetlen érzés lesz ott lenni Abu-Dzabiban. Ez lesz pályafutásom legnagyobb pillanata, mindent megteszek, hogy jó munkát végezzek” – fogalmazott.

A 19 esztendős mexikói 2013-ban kezdett Európában versenyezni, az elmúlt három évben számos kategóriában kipróbálta magát, így szerepelt a Forma–Renault 2.0-s sorozatban, a Forma–3-ban, a GP3-ban, a Toyota Racing Seriesben, miközben az idei szezonját a Forma–Renault 3.5-ös bajnokságban teljesítette, melyet az összetett tabella 16. helyén zárt. Emellett a GP3-ban is láthattuk az ART-csapat színeiben – Belgiumban szerezte legjobb eredményét egy harmadik helyezés formájában. A következő évet az F1-es szereplése mellett a Forma–Renault-sorozatból lett Forma 3.5 V8-as kategóriában folytatja.

Ami a Force India abu-dzabi tesztjét illeti, a csapat azt is megerősítette, hogy a gyakorlás során Celis mellett Nico Hülkenbergnek is lehetőséget biztosítanak a jövő évi gumik kipróbálására.

További tartalmak