Musorujsag
Élő Eredmények

Szörnyű így látni Schumachert! – Montezemolo

RTL
Szörnyű látni, milyen helyzetbe került a Forma-1 történelmének legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher – mondja a Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo, aki az évek során szoros barátságot kötött a német klasszissal.
Michael Schumacher és Luca di Montezemolo (Fotó: Wiessmann / xpb.cc) Michael Schumacher és Luca di Montezemolo (Fotó: Wiessmann / xpb.cc)

Schumacher világbajnoki győzelmeit egy rendkívül hosszú nyeretlenségi sorozat előzte meg, nem meglepő tehát, hogy a Ferrari szurkolói és dolgozói is szívükbe zárták a német pilótát, aki 2000 és 2004 között öt trófeát is szerzett nekik. Így van ezzel a Ferrari tavaly leköszönő elnöke, Luca di Montezemolo is, aki még mindig borzalmasan érzi magát barátja két évvel ezelőtti síbalesete miatt, ám továbbra is hisz a német gyógyulásában, erőt pedig a közös emlékekből merít.

„Michael alapvetően határozta meg a Ferrari életét és az én életemet is” – mondta a német RTL egyik munkatársának. „Ő egy nagyszerű ember, aki a legnehezebb pillanatokban is igazi csapatjátékos maradt. Egyszerűen szörnyű, ebben a helyzetben látni” – utal a 2013-as balesetre, amiből Schumacher továbbra sem épült fel teljesen (állapotáról az elmúlt időszakban meglehetősen kevés hivatalos tájékoztatás érkezett). „Nem tudom, mit kellene tennünk ebben a szituációban. Szóval, én igyekszem felidézni azt a sok nagyszerű pillanatot, melyekben együtt ünnepeltünk” – teszi hozzá.

„Amikor rá gondolok, mindig egy rendkívüli versenyző, egy rendkívüli ember és egy nagyszerű barát jut eszembe. Azt is meg kell jegyeznem, hogy csodálom a család bátorságát és erejét, azt, ahogyan Corinna és a gyerekek segítenek rajta! Teljes szívemből remélem, hogy hamarosan jó híreket hallunk majd felőle” – magyarázza az olasz szakember, majd egy másik kellemes emléket is felelevenít, ami az előző évtized német kiválósága mellett a jelenkor német kiválóságához is köthető.

Jean Todt, Michael Schumacher és Luca di Montezemolo 2006-ban (Fotó: xpb images) Jean Todt, Michael Schumacher és Luca di Montezemolo 2006-ban (Fotó: xpb images)

„Michael volt az első, aki a figyelmünkbe ajánlotta Sebastiant (Vettel)” – hangsúlyozza Montezemolo, kiemelve, hogy a hétszeres világbajnok már akkor felhívta csapata figyelmét fiatal honfitársára, amikor még csak a pontszerzésért harcolt a Toro Rosso versenyzőjeként. Később, a Red Bullnál szerzett futamgyőzelmek és világbajnok címek hatására már minden szakember a kor legjobbjai közé sorolta, 2014 végén pedig a Ferrari le is csapott rá. „Azt mondta, ő egy éber, gyors és megbízható versenyző, mi viszont akkoriban egy kicsivel tapasztaltabb pilótát kerestünk!”

„Ezért esett a választásunk Fernandóra (Alonso), aki – kérem, ezt se felejtsék el – négy rendkívül sikeres évet töltött nálunk. Viszont folyamatosan rajta tartottuk a szemünket Sebastianon, főleg azt követően, hogy olyan szép sikereket ért el a Red Bull-lal. Nyilvánvaló, hogy most a lehető legjobb pillanatban érkezett, hogy elkezdjen egy új, győztes korszakot és Niki Laudához valamint Michael Schumacher hasonlóan a Ferrari történelmének részévé váljon. Természetesen neki is a lehető legjobbakat kívánom” – zárta gondolatát a hatvannyolc éves üzletember.

Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com) Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak