Musorujsag
Élő Eredmények

Ismét Ecclestone nyújtott segítő kezet a Lotusnak

Autosport
A Forma-1 Menedzsment (FOM) első embere, Bernie Ecclestone ismét segítő kezet nyújtott a Lotusnak, így a csapat felszerelése, még ha késve is, de megérkezhetett a szezonzáró helyszínére, a dolgozók pedig elkezdhették a megmérettetésre való felkészülést – tudta meg az Autosport.
Üres a Lotus-garázs (Fotó: Trienitz / XPB Images) Üres a Lotus-garázs (Fotó: Trienitz / XPB Images)

Továbbra is bizonytalan a Lotus jövője, a Renault ugyanis semmit sem közölt még a sokak szerint küszöbön lévő adásvételről; a gyár F1-es részlegének ügyvezetője rendre azt hangoztatja, minden az elnök döntésétől függ, ami hamarosan megszülethet. A csapatnak nagy szüksége lenne a franciák segítségére, hiszen egyre komolyabb anyagi gondokkal szembesül: csütörtökön például kiderült, hogy a szezonzáró sem úgy indul az egylet számára, ahogyan egy hétvégének indulnia kellene.

Az egylet dolgozói például – ahogyan azt korábban már láthattuk a japán viadal helyszínén – nem foglalhatták el vendéglátó egységeiket, a felszerelés pedig a repülőtéren ragadt. A számlák kifizetéséhez hiányzó összeget végül a Forma-1 Menedzsment elnöke pótolta ki (Ecclestone nem először segített már az arany-feketéknek), hogy a csapattagok elfoglalhassák helyüket és, még ha késve is, de megkezdhessék a hétvégére való felkészülést.

Bernie Ecclestone (Fotó: Xpbimages.com) Bernie Ecclestone (Fotó: Xpbimages.com)

A felszerelés késése és a csapattagok „kizárása” miatt a Lotus autói a csütörtöki gépátvételen sem tudtak átmenni (ennek elszalasztása esetén a Forma-1-es alakulatok a versenyzéshez szükséges rajtengedélyt sem kapják meg), igaz, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) külön engedélyének köszönhetően ezt pótolhatják a pénteki szabadedzések előtt, ekkor azonban az autóknak „mindenképpen” át kell esniük az említett procedúrán.

A csapat pályamérnöke, Alan Permane a futam helyszínén megerősítette, az előkészületek megfelelően haladnak, így az alakulat meg tud jelenni a gépátvételen és részt tud venni az első, helyi idő szerint délután 1 órakor kezdődő szabadedzésen. Hasonlóan magabiztosan nyilatkozott az egylet venezuelai versenyzője, Pastor Maldonado is, aki egyértelműen kijelentette, a „Lotus készen fog állni a holnapi edzésre”. „Most keményebben és gyorsabban kell dolgoznunk, mint máskor, de a srácok erősek és felkészültek, szóval nem lehet probléma” – tette hozzá az egyszeres futamgyőztes.

Maldonado a Renault érkezéséről is beszélt – amivel kapcsolatban a nemzetközi sajtóban megjelenő hírek szerint Abu-Dzabiban érkezik majd a hivatalos megerősítés. „Remélem, hogy a következető szezonban rendezni tudjuk az ilyen jellegű problémákat, melyek több nyomást helyeznek a srácok vállára és feszültebbé teszik a hangulatot. Remélem hamarosan kapunk néhány hírt. Jó lenne tudni, mit hoz a jövő! Teljesen egyértelmű, hogy vannak tárgyalások és az is, hogy a felek közel állnak egymáshoz. Meg kell történnie, hiszen ez lenne a legjobb a csapat számára” – mondta.

Pastor Maldonado (Fotó: Batchelor / XPB Images) Pastor Maldonado (Fotó: Batchelor / XPB Images)

További tartalmak