Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg és Hamilton: a karácsonyi ajándékozás elmarad…

FIA, Speedweek
Csak az idei szezon ért véget, a Mercedes két versenyzőjének viszálykodása nem. Lewis Hamilton és Nico Rosberg az abu-dzabi futam után is kóstolgatta egymást.
Lewis Hamilton és Nico Rosberg (Fotó: xpbimages.com) Lewis Hamilton és Nico Rosberg (Fotó: xpbimages.com)

„Nico és Lewis, adtok egymásnak karácsonyi ajándékot?” – hangzott a német Bild munkatársának kissé provokatív kérdése az Abu-dzabi Nagydíjat követő hivatalos sajtótájékoztatón. Némi csönd és kínos mosoly után Nico Rosberg válaszolt először. „Hm, talán egy karácsonyi üdvözlőlapot” – mondta. Csapattársa nem kertelt. „Nem hinném, hogy valaha is csináltunk volna ilyet, szóval semmi okunk változtatni ezen.”

Mindez tökéletesen jelzi, hol is tart a két gyerekkori barát kapcsolata két év bajnoki címért folytatott viaskodása után. És egyúttal előrevetíti azt is, mire számíthatunk tőlük 2016-ban. Egy másik kérdésre, ki vonulhat el elégedettebben kettejük közül a téli szünetre, a most vesztesként záró Hamilton nem mulasztott el odaszúrni egyet csapattársának. „Bennem a leginkább az hagy nyomot, hogy ennyire klassz szezonunk volt, valamint hogy elértem a célomat, megvédtem a bajnoki címem. Emellett sok futamot is nyertem, aminek nagyon örülök. Nyilván elégedettebb lennék, ha ma én nyertem volna, de ez nem az én napom volt. Azonban úgy vélem, a világbajnoki cím jobban hangzik, mint hogy nyertél egy futamot” – célzott ezzel az utolsó három versenyt maga javára eldöntő Rosbergre.

A német ünnepét viszont ez sem ronthatta el. „Nos, kár, hogy 2016 máris véget ér. Felőlem akár már holnap kezdődhetne is az új idény!” – nyilatkozta mosolyogva. „Most próbálom kiélvezni a pillanatot, élvezni a győzelmeket. Este bulizni megyek, élvezem a sikert, hogy fejlődtem az év végére. Persze a bajnokság szempontjából már túl késő volt, de jó érzés, hogy itt tartok. A következő évről sajnos még nem mondhatok semmit, de mindent bele fogok adni” – ígérte.

 

További tartalmak