Musorujsag
Élő Eredmények

Új sorozatban próbálja ki magát Mick Schumacher – több F1-es név a mezőnyben!

Motorsport, Speedweek
Új kategóriában próbálja ki magát a hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick. A német versenyző több F1-ből ismert névvel is összecsap Indiában!
Mick Schumacher (Fotó: ADAC Motorsport) Mick Schumacher (Fotó: ADAC Motorsport)

Az MRF Challenge szezonzáró versenyén áll rajthoz Mick Schumacher a hétvégén az indiai Csennaiban (korábbi nevén Madrász). Az előző idényt a Forma–4-ben végigversenyző német számára új terepet jelent majd a 2013 óta zajló sorozat, melyben Dallara-karosszériával és 1,6 literes Ford-, valamint 2,0 literes Renault-motorokkal küzd meg egymással a mezőny. A téli sorozat október és január között ázsiai helyszínekre látogat el, főként Indiában, Malajziában és a Közel-Keleten rendezik versenyeit, idén összesen 14-et. A szezonzáróra január 30-án és 31-én kerül sor a Madras Motor Race nevű versenypályán.

Az évadzáró futamon nem Mick Schumacher lesz ugyanakkor az egyetlen Forma–1-es kötődésű résztvevő. Ott lesz például Emerson Fittipaldi unokája, Pietro, aki az egész idényt végigversenyezte, s jelenleg vezeti a bajnokságot a kolumbiai Tatiana Calderon előtt. De Michael Schumacher barátjának, Jean Alesinek a fia, Giuliano is feltűnik majd – a kategóriában ez lesz a második versenye –, továbbá Adrian Newey gyermeke, Mick volt F4-es csapattársa, Harrison is.

Pietro Fittipaldi (jobbra) - Fotó: xpbimages.com Pietro Fittipaldi (jobbra) – Fotó: xpbimages.com

Schumacher jövője kapcsán egyelőre vannak még kérdőjelek: a 2015-ös idényt a Van Amersfoort versenyzőjeként teljesítő németnek a hírek szerint jó esélye van bekerülni a Prema F4-es csapatához. Alkalmi ellenfeleinek sorsa mindeközben már tisztázódott. Pietro Fittipaldiról kiderült, a Forma–3-as Európa-bajnokság után a Renault-világszériát váltó Forma–V8 3.5-ös bajnokságban folytatja; Harrison Newey eközben az F4-ből a Forma–3-ba szerződött a Van Amersfoorttal.

Az francia F4-ben edződött ifjabb Alesi pedig a következő évnek már a GP3-as sorozatban vág neki – legalábbis édesapja elmondása szerint. „Számomra ez egy álom” – nyilatkozta az új generációról az egyszeres futamgyőztes francia. „Sok éven át versenyeztem az F1-ben, és sosem terveztem ilyesmit a fiam számára. De Giuliano az első gyermekem, és a motorsport világában nőtt fel, szóval elég világos, miért akart versenyző lenni. Most már van időm rá, sokat vagyunk együtt, tanítgatom és tanácsokkal látom el.”

Pietro Fittipaldi 2004-ben még autogramot kapott Michael Schumachertől, most már fia ellen versenyezhet (Fotó: xpbimages.com) Pietro Fittipaldi 2004-ben még autogramot kapott Michael Schumachertől, most már fia ellen versenyezhet (Fotó: xpbimages.com)

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Schumacher, Gachot és egy továbbíródó történet
A Gachot és Schumacher név együtt történő említése sajátos kapcsolattal bír az autóversenyzés történetében – ám jön már az új generáció, s a történet is továbbíródik. A Michael Schumachert F1-es debütáláshoz „segítő” Bertrand Gachot fiának most tudniillik egy másik Schumacher nyújt segítő kezet!
F1 Hírek
Rosberg átérzi az ifjabb Schumacher helyzetét
Átérzi Mick Schumacher helyzetét Nico Rosberg, aki fiatal kollégájához hasonlóan szintén F1-es bajnok fiaként érkezett meg az autósport világába. Michael Schumacher volt csapattára tanácsot is adott a 16 éves versenyzőnek.
F1 Hírek