Musorujsag
Élő Eredmények

Dobogóval búcsúzott a kis Schumacher Indiától

Boxutca, Motorsport
Újabb dobogós helyezést ünnepelhetett az MRF Challenge vasárnapi zárónapján Mick Schumacher. Pietro Fittipaldit eközben a sorozat bajnokává koronázták.
Mick Schumacher (Fotó: ADAC Motorsport) Mick Schumacher (Fotó: ADAC Motorsport)

Szombat után vasárnap is főszerep jutott a Forma–1-es kötődésű versenyzőknek az indiai Chennaiban, ahol az MRF Challenge zárófutamait rendezték meg. A harmadikon Emerson Fittipaldi unokája, Pietro diadalmaskodott, s ezzel be is biztosította a bajnoki címét a novembertől januárig tartó sorozatban. Mögötte immáron harmadik 2. helyezését szerezte Harrison Newey, a Red Bull tervezőjének fia, aki aztán csak az utolsó, negyedik versenyen nem állhatott dobogóra a hétvégén – ott végül 8. lett.

Ezt a záróversenyt a belga Alessio Picariello nyerte nagy fölénnyel, mögötte viszont Mick Schumacher csapott célba a második helyen. A német a második rajtkockából indult, s remek rajtjának köszönhetően  már az első métereken támadni tudta a későbbi győztest, aki azonban a fűre szorította őt. Ezt követően a belga fokozatosan elhúzott, míg Schumacher a bajnoki második helyezett Tatiana Calderón, valamint Pietro Fittipaldi előtt magabiztosan őrizte meg második helyét. „Nagyon is elégedett vagyok, és nagyon örülök, hogy ilyen közegben, ennyi jó versenyző ellen mérethettem meg magam, nemzetközi tapasztalatot is szerezve. Elégedett vagyok a második hellyel” – nyilatkozta Schumacher a verseny után. „Jó érzés, hogy ennyi rutinosabb versenyzővel küzdhetek meg, és hogy képes vagyok tartani velük a lépést.”

A kis Schumacher mostantól európai formaautós karrierjére fordíthatja a figyelmét. Továbbra sem tudni, pontosan mely sorozatban folytatja, de jó esély mutatkozik rá, hogy a Prema Forma–4-es istállójánál láthatjuk őt legközelebb a versenypályákon.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Egy dobogón Schumacher, Newey és Fittipaldi!
Együtt a dobogón Fittipaldi, Newey és Schumacher! Forma–1-es nevek az első három helyen az MRF Challenge sorozat Chennaiban tartott utolsó hétvégéjének első futamán.
F1 Hírek