Musorujsag
Élő Eredmények

A második hely megőrzése a cél BL-csapataink számára

mti
Az FTC pénteken nagybányai, a Győr pedig szombaton bukaresti ellenfelével találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, s a cél mindkét csapat számára az, hogy megőrizze a kedvező negyeddöntős kiemelést biztosító második helyét a csoportjában.

A Baia Mare – soraiban az immár román válogatott Szűcs Gabriellával – hazai környezetben is sebezhető, és amennyiben a Ferencváros tartja jó formáját, úgy változatlanul tapadhat a mezőnyben egyedüliként százszázalékos orosz Rosztov Donra, egyben pedig távol tarthatja magától a Nagybányán már korábban győztes norvég Larvikot.

A sérüléshullámtól tizedelt Győrre az alaposan megerősödött CSM Bucuresti vár, amelyben két ex-ETO játékos, Aurelia Bradeanu és a horvát Jelena Grubisic mellett dán, brazil, svéd, spanyol és orosz légiósok is helyet kapnak. A román gárda két pont hátrányban van a Győrrel és a címvédő montenegrói Podgoricával szemben, így minden egyes sikernek döntő jelentősége lehet a végső sorrend és az áprilisi negyeddöntős párosítások kialakulásában.

A program:
Női BL, középdöntő, 7. forduló:
1. csoport:
péntek:
Baia Mare (román) – FTC-Rail Cargo Hungaria, Nagybánya 19.00
szombat:
Rosztov Don (orosz)-Thüringer HC (német) 15.00
Larvik (norvég)-Fleury Loiret (francia) 18.30

Az állás:
1. Rosztov Don 12 pont
2. FTC 9
3. Larvik 6
4. Baia Mare 4 (153-158)
5. Fleury Loiret 4 (155-170)
6. Thüringer HC 1

2. csoport:
szombat:
Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti (román) 17.00
Vardar Szkopje (macedón)-Sävehof (svéd) 17.30
vasárnap:
Midtjylland (dán)-Buducnost Podgorica (montenegrói), Ikast 17.00

Az állás:
1. Podgorica 9 pont (160-124)
2. Győri Audi ETO 9 (146-135)
3. CSM Bucuresti 7
4. Vardar Szkopje 6
5. Midtjylland 5
6. Sävehof 0

A középdöntő február végén zárul. A két hatos csoport legjobb négy helyezettje keresztbe játszik az áprilisi negyeddöntőben, s a párharcok győztesei jutnak a május 7-8-i budapesti Final Fourba.

További tartalmak