Musorujsag
Élő Eredmények

A Mercedes tart a Hondától

F1i.com
Komoly fenyegetésként tekint a Hondára a Mercedes motorguruja. Andy Cowell szerint félrevezető lehet a japánok múlt évi gyengélkedése.
Fernando Alonso és Nico Rosberg 2015-ben Silverstone-ban. Vajon mikor vívnak majd éles csatát a pozíciókért? (Fotó: xpbimages.com) Fernando Alonso és Nico Rosberg 2015-ben Silverstone-ban. Vajon mikor vívnak majd éles csatát a pozíciókért? (Fotó: xpbimages.com)

A Honda előző szezonjának alakulását ismerve jó nagy merészség lenne arra fogadni, hogy a McLaren a közeljövőben legyőzi a 2014 óta motorfronton (és amúgy is) szinte tökéletes Mercedest. A német márka motorrészlegének vezetője szerint azonban komoly hiba lenne egy legyintéssel elintézni a wokingiak 2016-os esélyeit. Mi több, Andy Cowell a Ferrari mellett a Hondát tartja a legfenyegetőbb veszélynek csapatukra nézve!

„Figyelemre méltó, amit a Ferrari az elmúlt tizenkét hónapban produkált” – nyilatkozta a brit az F1i-nek. „A fejlődésük óriási volt, minden tiszteletünk a megújulásuk és lelkesedésük előtt. Nálunk most mindenki azt kérdezi: hogy fogjuk mi ezt megcsinálni? Senki sem abból indul ki, hogy nyerni fogunk, mindenki arra készül fel, hogy le fog győzni minket a Ferrari. És a Honda is komoly fenyegetést jelent.”

Cowell mindezzel arra céloz, hogy emberei máris felkészültek, előnyük megőrzéséhez még jobb munkát kell végezniük, mint eddig. És szerinte korántsem túlzás a Hondától is tartaniuk. „A Honda korán érkezett, a közönség szeme láttára ment végig a tanulási folyamaton, de rendkívül elszántak a McLarennel együtt. Pontosan tudjuk, hogy a McLaren hogyan dolgozik, hogy az adatokra összpontosítanak, és hogy nagyon nagy előrelépést fognak megtenni” – jósolta, végül pedig a Renault-ról is ejtett szót. „A Renault bizonyította elszántságát azzal, hogy most még szorosabbra fűzte kapcsolatát a Forma–1-gyel, és már nemcsak motorbeszállító, hanem újjáépít egy csapatot is. Azt hiszem, lesz pár érdekes sztorink idén.”

Andy Cowell (Fotó: Batchelor / XPB Images) Andy Cowell (Fotó: Batchelor / XPB Images)

A McLaren előrelépésében hisz a csapat korábbi versenyzője, Alain Prost is. A ma már a Renault kötelékébe tartozó francia szerint Woking megtanulta a tavalyi leckét. „A McLaren-Hondának javulnia kell, mert még egy olyan szezont, mint a 2015-ös, nem engedhetnek meg maguknak. Hiszem, hogy előrelépnek idén, mert képesek rá. Az egyetlen kérdés az, mekkora lesz ez az előrelépés” – nyilatkozta a négyszeres bajnok.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Komoly előrelépést tehet erőforrásaival a Mercedes
A Mercedes 2016-os erőforrása komoly előrelépés lehet a tavalyihoz képest – hintette el a Force India technikai igazgatója, Andrew Green. Az istálló helyettes csapatvezetője eközben a célokról beszélt: az indiaiak a Williams szintjére szeretnének felérni.
Aston Martin Cognizant Formula One Team