Musorujsag
Élő Eredmények

Nem is Magnussen volt a Renault első számú kiszemeltje?

F1i.com, Motorsport-Total
Eredetileg nem Kevin Magnussent, hanem a McLaren másik neveltjét, Stoffel Vandoorne-t tervezte leszerződtetni a Renault Pastor Maldonado helyére. A franciáknak hamar le kellett tenniük az ötletről.
Renault-bemutató (Fotó: XPB Images) Renault-bemutató (Fotó: XPB Images)

Stoffel Vandoorne 2015-ben nagy fölénnyel nyerte meg a GP2-es bajnokságot, mégpedig azzal az ART-csapattal, amelyet akkor még a Renault frissen kinevezett versenyigazgatója, Fréderic Vasseaur irányított. A francia szakember a héten elárulta, miután világossá vált, hogy Pastor Maldonadónak távoznia kell a Renault-tól, fontolóra vették az általa jól ismert belga tehetség szerződtetését – ám erre nem volt lehetőségük, mivel Vandoorne a McLaren utánpótlás-programjának tagja is egyben.

„Hamar letettünk arról az ötletről, hogy szerződtessük Stoffelt” – nyilatkozta Vasseur a belga La Derniére Heure című lapnak. „Van egy mclarenes szerződése, a csapat pedig nem akarta őt elengedni. Olyan versenyzőre volt szükségünk, aki elérhető, és ezért döntöttünk Kevin mellett.”

Vandoorne megerősítette, a volt főnökének esélye sem lett volna leigazolni őt. „Sosem tárgyaltam velük. Szerződés köt a McLarenhez, hiszek ebben a csapatban, és hogy ennél az istállónál a helyem. Remélem, szép jövő vár ránk” – reagált a hírekre.

Stoffel Vandoorne (Fotó: xpbimages.com) Stoffel Vandoorne (Fotó: xpbimages.com)

Vasseur szavaiból az derül ki, hogy a végül szerződtetett Kevin Magnussen csupán második választás volt a Renault számára. Mindez pedig azért is érdekes, mert a dán korábban szintén a McLaren utánpótlásneveltje volt, s múlt októberben azért kellett távoznia Wokingból, mert a britek belga kollégájának szebb jövőt jósoltak. Amikor a múlt évben Vandoorne-t erről kérdezték, egyszerű válasszal indokolta, miért ő lett a befutó Magnussen helyett: „Mert jobb vagyok, mint ő.”

Magnussen egyébként mindeközben arról beszélt a dán Ekstra Bladetnek, hogy az enstone-iak lehetőségéért visszamondta egy másik csapat ajánlatát. Hogy konkrétan mely gárdáról van szó, nem árulta el, de vélhetően a Manorral állt kapcsolatban, akik még nem ismertették 2016-os versenyzőfelállásukat.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek