Musorujsag
Élő Eredmények

Krajnyák Zsuzsanna bronzérmes az egri kerekesszékes vk-n

MTI
A világ- és Európa-bajnok Krajnyák Zsuzsanna bronzérmet nyert a tőrözők pénteki versenyében az egri kerekesszékes vívó világkupán.

A viadal honlapja szerint az athéni és londoni paralimpián ezüstérmes magyar vívó az A sérültségi kategóriában a legjobb 16 között az orosz Alena Jevdokimovát győzte le 15-12-re, majd a negyeddöntőben a hongkongi Justine Charissa NG ellen nyert 15-9-re. A fináléért a kínai Csing Piennel vívott, és 15-12-re kikapott.

A B sérültségi kategóriában a negyeddöntőig jutott Dani Gyöngyi – aki a csütörtöki nyitónapon legjobb magyarként nyolcadik volt párbajtőrben -, s végül ötödikként végzett.

Az egri vk – melyen 25 ország 158 versenyzője, köztük 20 magyar vesz részt – vasárnapig tart. A viadal a paralimpiai kvalifikációs sorozat része, ezen kívül még egy vk-fordulóra és az Európa-bajnokságra kerül sor, majd május végén válik véglegessé a riói indulók névsora. Jelenleg öt kerekesszékes vívó paralimpiai részvétele tűnik biztosnak, de Szekeres Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy véli – amint azt a hétfői sajtótájékoztatón az MTI-nek elmondta -, hogy a létszám még egy fővel bővülhet.

További tartalmak