Musorujsag
Élő Eredmények

Mészáros Lőrinc lett az eszéki futballklub többségi tulajdonosa

FourFourTwo/mti
Mészáros Lőrinc lett az eszéki NK Osijek labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa.

A pénteki ünnepélyes bejelentésre a városba érkezett a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke, a klub korábbi játékosa, a világbajnoki bronzérmes Davor Suker, valamint volt válogatott csapattársa, a Puskás Akadémia vezetőedzője, Robert Jarni is.

Davor Suker, Mészáros Lőrinc és Robert Jarni - fotó: FourFourTwo Davor Suker, Mészáros Lőrinc és Robert Jarni – fotó: FourFourTwo

A FourFourTwo magazin helyszíni beszámolója szerint a többségi tulajdonjog átruházásáról szóló megállapodást Ivica Vrkic polgármesterrel írta alá Mészáros Lőrinc. Ivan Mestrovic, az új klubelnök és kisebbségi tulajdonos arról beszélt, hogy magyar partnerével nem maguknak, hanem az eszékieknek vásárolták meg a klubot.

Mészáros Lőrinc horvátul köszöntötte a mintegy kétszáz vendéget, majd elmondta, hogy Felcsúton maga is klubelnök és polgármester. A magyar üzletember erősítést, bennmaradást és az utánpótlásképzés fejlesztését ígérte a jelenleg a bajnokság utolsó előtti helyén álló, nagy múltú csapat szurkolóinak. Középtávú célként a stadionfelújítást, a nemzetközi kupaszereplést és a saját nevelésű játékosokból álló csapatot jelölte meg Mészáros Lőrinc. Ahogy fogalmazott: „ehhez az anyagi hátteret biztosítjuk, a szakmai hátteret helyben kell megteremteni”.

Davor Suker köszöntőjében egyebek mellett beszélt a márciusi magyar-horvát válogatott meccsről és köszönetet mondott Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is a labdarúgás támogatásáért.

További tartalmak