Musorujsag
Élő Eredmények

Xavi: Verrattiban és Dybalában benne van a Barca-DNS

goal.com
A Barcelona korábbi középpályása Xavi Hernandez Paul Pogba helyett Marco Verrattit és Paulo Dybalát öltöztetné gránátvörös-kékbe, mivel a stílusuk közelebb áll a klub szellemiségéhez.

Bár már régóta visszatérő téma Pogba Katalóniába szerződése, Xavi szerint nem biztos, hogy a francia a megfelelő játékos a BL-címvédő számára.

„Pogba nagy játékos, ezt tapasztalhattam, amikor ellene játszottam. Nagy hatással van a francia válogatott és a Juventus teljesítményére is, de a stílusa és a játéka nem illik a Barcelonáéhoz.”

Dybala (balra) és Pogba. Xavi szerint az egyikben meg van ami a Barcához kell, a másikban nincs – fotó: EPA/Filippo Venezia

A katalánok korábbi legendás irányítója az El Mundo Deportivonak azt is elárulta, kiket látna szívesen a jövőben volt csapatánál. „Két játékos is lenyűgöz, úgy gondolom, ők magukban hordják a Barca-DNS-t. Verratti és Dybala is egészen hihetetlen. Kvalitásaik révén könnyen beleillenének az itt megszokott rendszerbe.”

Marco Verrattira már régóta Pirlo-utódként tekintenek Olszországban és 2012-es PSG-be szerződése óta karmestere az egyre markánsabb erőt képviselő párizsiaknak.

Paulo Dybala a nyár óta erősíti a Juventust, előtte a Palermo első számú gólfelelőseként szinte minden valamirevaló klub érdeklődését magára vonta. A kezdeti nehézségek után Torinóban is magára talált, jelenleg 13 góllal és 8 assziszttal vállal kulcsszerepet az Allegri-legénység meneteléséből.

További tartalmak