Musorujsag
Élő Eredmények

Döntés született Mick Schumacher jövőjéről

Prema
Csapatot vált, kategóriát viszont nem: eldőlt Mick Schumacher sorsa! A hétszeres F1-es világbajnoki fiát továbbra is a Forma–4-ben láthatjuk versenyezni.
Angelo Rosin, Mick Schumacher (Fotó: Prema) Angelo Rosin, Mick Schumacher (Fotó: Prema)

Régóta folytak már a találgatások az együléses autós karrierjét 2015-ben megkezdő ifjabb Schumacher jövőjével kapcsolatban, most azonban eldőlt, hogy a 16 esztendős versenyző továbbra is a Forma–4-ben marad. Tavaly a holland Van Amersfoort Racing csapatában mutatkozott be a német F4-ben, ahol az összetett bajnokság 10. helyén zárt, egy győzelmet aratva. Az már biztos, hogy idén az olasz Prema-istállóhoz szerződik, ám a csapat első emberének elmondása szerint azon még gondolkodnak, Olaszországban vagy Németországban versenyezzenek-e.

„Büszkén üdvözlöm Mick Schumachert a csapatunknál” – jelentette be szerződéskötésüket Angelo Rosin. „Versenyzőként folyamatosan fejlődik, ráadásul már van egy év tapasztalata a Forma–4-ben. Az első együléses szezonjában hamar bizonyította, hogy az élmezőnybe jutás a célja. Mindig is rajta tartottuk a szemünket, mert tökéletes lehetőséget kínált a Prema számára. Gyors, okos, elhivatott, szeret keményen dolgozni a csapattal, hogy a lehető legmagasabb színvonalon teljesíthessen.”

Schumacher két újonc csapattársat kap: Juan Manuel Correa és Juri Vips mellett tehát alighanem ő számít majd a gárda húzóemberének. „A Prema Powerteam tökéletes lehetőség számomra ahhoz, hogy kihozzam magamból a legjobb teljesítményt, és teljesebb versenyzővé váljak” – fogalmazott Schumacher. „A csapat nagyon tapasztalt, nyitott, remekül együtt dolgoznak a versenyzőkkel, ráadásul Angelo minden apró részletre figyel. Már most nagyon élvezem a csapattal való közös munkát, és alig várom az előttünk álló kihívást, valamint hogy jó tapasztalatokat szerezhessünk együtt. Büszke vagyok arra, hogy a Prema tagja lehetek.”

Schumacher már a múlt év végén tesztelt a Premánál Monzában, s azóta tartotta magát a pletyka, hogy az olaszokhoz igazol. Bár korábban az is felmerült, hogy mivel az istálló közel áll a Ferrarihoz, a német hamarosan a Scuderia utánpótlásprogramjába is bekerül, ám a menedzsmentje most nyomatékosította, egyelőre szó sincs arról, hogy újabb Schumacher kerüljön a Scuderia kötelékébe.

További tartalmak