Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Jobb lett volna, ha világbajnok leszek, de…

Motorsport
Biztos, hogy nem pályafutása legjobb szezonjaként gondol majd vissza az ideire, Daniel Ricciardo mégis örül, hogy átélhetett az évadot, ami érzése szerint erősebb autóversenyzővé tette és csapatát is összekovácsolta.
Daniel Ricciardo (Fotó: Moy / XPB Images) Daniel Ricciardo (Fotó: Moy / XPB Images)

A Red Bull 2008 óta először maradt győzelem nélkül (a bikások legjobb helyezése a második volt – ebből kettőt is gyűjtöttek), a tavaly világbajnoki bronzérmet szerző ausztrál pilóta pedig csak a nyolcadik pozíciót tudta megkaparintani. Nem valószínű tehát, hogy Ricciardo pályafutása legjobb szezonjai közé sorolja majd az ideit, ám elfelejteni sem akarja, sőt az utolsó versen után kiemelte, bizonyos értelemben még „szüksége is volt rá”, hiszen az új tapasztalatok erősebbé tették.

„Hálás vagyok ezért a szezonért” – idézi szavait a Motorsport. „Persze sokkal hálásabb lennék, ha megszereztem volna a világbajnoki címet, de őszintén mondom, amikor visszatekintek rá, tényleg hálásnak kell lennem a tapasztalatokért, amiket szereztem, és azért, amit idén tanultam. Ezeknek köszönhetően teljesebb versenyző lettem. Ez nem mindig látszott a pályán, de sokan tanultam például a mérnökökkel való együttműködésből. Megtanultam azt is, hogyan kezeljem az érzelmeimet és a csalódottságomat. Ez sokat segíthet, ha jövőre gyorsabbak leszünk” – magyarázza.

Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com) Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com)

Ricciardo szerint a korábbiaknál jóval nehezebb versenyévad nemcsak őt tette erősebbé, hanem csapatát is, a 2010 és 2014 között négy konstruktőri valamint négy egyéni világbajnoki címet (tavaly pedig egy bajnoki ezüstöt) szerző alakulat a folytatásban még összeszedettebben térhet vissza. A háromszoros futamgyőztes továbbra is biztosra veszi, a bikások ismét ott lehetnek az élmezőnyben, ha végre versenyképes erőforrást szerelhetnek autóikba.

„Nem tudom, valóban szükség volt-e rá, hiszen a csapategységgel eddig sem volt gond, de úgy érzem, tényleg erősebbé váltunk. Szerintem különleges volt az, ahogyan összeszedtük magunkat a szezon kezdete után, és az, ahogyan a srácok megfordították a dolgok menetét az év közepén. Volt egy pont, amikor attól féltem, a csapat szétesik, és a sok negatívum a munkára és a fejlesztésekre is hatással lesz, de végül a dolgok 180 fokos fordulatot vettek. Azt hiszem, nagyon erős csapattal rendelkezünk, és ha mindent megkapunk, akkor jól mennek majd a dolgaink” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: Charniaux / XPB Images) Daniel Ricciardo (Fotó: Charniaux / XPB Images)

További tartalmak